Om DEZE redenen ben JIJ altijd degene die wordt gestoken door muggen!

Zit jij in de zomer altijd onder de muggenbulten en krab je jezelf vaak helemaal open terwijl de muggen niet eens in de buurt komen van je partner? Om jaloers op te worden. Wist je dat dit kan verschillende redenen kan hebben?

Gewicht
Muggen komen af op koolstofdioxide, de stof die wij uitademen. Zwangere vrouwen ademen vaak dieper in en uit en zijn daardoor geliefder bij de irritante beestjes. Daarnaast zijn ook mannen in trek omdat ze vaak zwaarder zijn en daardoor dieper ademen.

Bloedgroep
Uit een klein onderzoek uit 2004 van The Institute of Pest Control Technology blijkt dat mensen met bloedgroep O veel vaker door muggen worden gestoken dan mensen met bloedgroep A of B. De bofkonten zijn de mensen met bloedgroep A. Die worden namelijk het minst gestoken.

Parfum
Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar dr. Joseph Conlon, technisch adviseur van de American Mosquito Control Associaton, is overtuigd dat bloemenparfums muggen aantrekken. De grootste energiebron van muggen zijn namelijk bloemen.

Huidbacteriën
Je hebt vast wel eens gehoor dat een mug de ene persoon veel lekkerder vindt ruiken dan de andere. Dit is dus echt waar! Hoe het komt? Door de natuurlijke samenstellingen van bacteriën en andere micro-organismen die we bij onze geboorte hebben meegekregen, ook wel ons ‘microbioom’ genoemd. Gelukkig kan je hier zelf wel invloed op uitoefenen. Je microbioom wordt bepaald door wat je eet en hoe je leeft. Stap jij bijvoorbeeld in de zomer meerdere keren per dag onder de douche? Als je dit vermindert, kan het ook helpen.

Reacties