OMG: Zo maak je helemaal zelf een Big Mac thuis!

Deze maand bestaat de Big maar liefst 50 jaar! Een hele poos dus… Bijna iedereen heeft wel eens een Big Mac gehaald bij de McDonald’s en het blijft dan ook een hele populaire burger bij deze fastfoodketen. Het recept is nooit veranderd en blijft gewoon lekker! De burger is natuurlijk niet heel gezond, maar als we dat een beetje compenseren met sporten en gezond eten voor de rest van de dag, kan je er extra van genieten.

De site Lifehacking heeft het recept van de Big Mac om ‘m thuis te maken.

Benodigdheden saus
– Mayonaise
– Mosterd
– Sweet pickle relish of zoete piccalilly
– Witte azijn
– Knoflookpoeder
– Uienpoeder
– Paprikapoeder

Hoe maak je de saus?
Maak eerst een basis van gewone mayonaise (2/4), gele mosterd (1/4) en sweet pickle relish (1/4). Dit laatste ingrediƫnt
is niet heel bekend in Nederland, je kan daarvoor ook zoete piccalilly gebruiken. Ook kun je een eigen variatie van sweet pickle relish zelf maken door een komkommer, ui, rode paprika en groene paprika fijn te malen en dit op smaak te brengen met suiker en azijn.

Aan de bovenstaande basissaus voeg je een scheutje witte azijn aan toe. Vervolgens voeg je de knoflookpoeder, uienpoeder en paprikapoeder een snufje aan de saus toe. Nu heb je de heerlijke McDonalds’s saus zelf gemaakt. In het onderstaande filmpje kun je zien hoe je de rest van de burger moet maken.

Reacties