Ook zo dol op rijst van de Chinees? Zo maak jij deze voortaan lekker zelf!

Ik ben gek op Chinees eten en de rijst die erbij krijgt is ook altijd lekkerder dan als ik deze zelf zou maken. Maar vanaf nu niet meer! Ik dacht altijd dat het recept wel enorm ingewikkeld zou zijn, maar het is stukken makkelijker dan je zelf ooit zou hopen!

Schermafbeelding-2017-11-16-om-13.57.07

Ingrediƫnten:


rijst (hoeveelheid afhankelijk van het aantal personen; houd 1 kopje per persoon aan)
2 eetlepels olie
2 eieren
1 ui, fijngesneden
2 teentjes knoflook, geperst
5o gram wortel, fijngesneden
50 gram doperwtjes
2 eetlepels sojasaus
1 theelepel sesamolie
zout en peper

En zo makkelijk maak je het:

Je begint met het koken van de rijst (doe dit zoals je op de aanwijzingen op de verpakking kunt lezen). Verhit daarna twee eetlepels olie in een koekenpan op een middelhoog vuurtje. Klop daarna de eieren lichtjes los en doe deze in een hete pan.

Bak twee minuten en draai de eieren dan om. Bak nog 30 seconden, haal uit de pan en snijd in stukjes.
Verhit opnieuw een eetlepel olie in de pan en voeg de ui, knoflook en wortelen toe. Bak 2 tot 3 minuten en voeg dan de erwten toe.
Maak de gekoelde rijst los met een vork en doe in de hete pan. Breng op smaak met sojasaus, sesamolie en zout en peper.
Bak de rijst 4 minuten en blijf omscheppen. Voeg de eieren toe en meng door elkaar.
Voeg naar smaak zout en peper toe. Serveer direct. Eet smakelijk!

Hou jij van rijst? Hier kun jij lezen dat je jouw rijst altijd al verkeerd kookt!

Reacties