Pulk jij die draadjes van een banaan er altijd af? Niet als je DIT weet!

De banaan is een heerlijk stuk fruit, gezond en ook nog eens vullend. Als je een banaan eet, is de kans groot dat je na het pellen de ‘draadjes’ niet opeet. Toch is het goed om ze te laten zitten en ze dus gewoon op te eten. De draadjes zijn namelijk een bron van voedingsstoffen.

De draadjes van de banaan vormen een complex weefsel, dat voedingstoffen en water naar de vrucht vervoert. Hierdoor krijgt de banaan genoeg voedingstoffen, mineralen en vocht binnen om te groeien.

Ook nadat bananen geplukt zijn, blijven er in de draadjes nog mineralen en voedingstoffen over, die heel gezond voor je is volgens de site goedgevoel.be. Daarom kunnen we de draadjes voortaan beter laten zitten in plaats van ze eraf te pulken.

Vind je het niet een heel fris idee en lukt het je niet om de draadjes door te slikken? Doe dan de banaan in de blender en maak er een lekkere smoothie van. Zo krijg je alsnog de goede voedingsstoffen gemakkelijk binnen.

Reacties