Recept: Garnalen in hoisinsaus

Ben je gek op garnalen en houd je ook wel van gerechten uit de Chinese keuken? Dan hebben we een goede kooktip voor je: maak eens garnalen in hoisinsaus. Een smakelijk gerecht dat ook nog eens heel makkelijk te maken is.

Ingrediënten
Olie
9 teentjes knoflook, fijngesneden
20 grote garnalen (gamba’s)
zout naar smaak
2 theelepels chilisaus
1 theelepel sojasaus
1 eetlepel hoisinsaus
1 theelepel azijn
1 lente ui, in dunne ringen

Zo maak je het:

Doe olie in een ruime koekenpan- of wok. Voeg de knoflook toe wanneer de olie warm is. Laat zachtjes opstaan tot de knoflook licht is verkleurd.
Voeg de gamba’s toe en wat zout naar smaak. Schep even om en bak de gamba’s twee minuten op hoor vuur.
Voeg daarna de hoisin- soja- en chilisaus toe. Roer goed zodat de sausen zich vermengen met de gamba’s. Laat opnieuw twee minuten koken.
Voeg de azijn toe en meng opnieuw.
Schep de gamba’s daarna op een bord en garneer met lente-ui. Serveer direct.

Reacties