Recept van de dag: Boerenkool-champignonovenschotel!

Een heerlijke ovenschotel is nooit mis, zeker niet wanneer-ie ook nog eens makkelijk te maken is. Heb jij het tijdens de feestdagen ook zo druk en moet je tussendoor ook nog eens een maaltijd op tafel toveren? Ga dan voor deze boerenkoolovenschotel met champignons en aardappelen.

Dit heb je nodig:

15 gram boter
220 gram champignons
halve ui, fijn gesneden
1 teentje knoflook, fijn gesneden
1 theelepel gedroogde tijm
halve theelepel zout
kwart theelepel peper
130 gram boerenkool, fijn gesneden
240 milliliter groentebouillon
3 eetlepels maizena
240 milliliter room
450 gram aardappelen, in kwarten gesneden
50 gram geraspte kaas
Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Smelt boter in een grote koekenpan en voeg daarna de champignons en de ui toe en roer. Laat dit opstaan tot de champignons en ui zachter zijn geworden.
Voeg daarna de knoflook, tijm, zout en peper toe. Roer en laat het nog een minuut opstaan.
Roer de boerenkool door het mengsel en laat het nog 1 minuut garen.
Doe de kippenbouillon in een kom en voeg daarna de maizena aan toe. Roer tot de maizena door de bouillon is opgenomen.
Voeg daarna de slagroom toe en meng opnieuw.
Doe het bouillonmengsel bij de groenten en roer tot een dikke saus ontstaat.
Vet een ovenschaal in en doe hier de aardappelkwartjes in. Schenk daarna de saus over de aardappelen en besprenkel het geheel met de kaas.
Zet de schaal daarna 45 minuten in de oven.
Serveer de boerenkool-champignonovenschotel direct.

Reacties