Recept van de dag: romige pestogarnalen met knoflook en champignons

Voor garnalen mag je ons ’s nachts wakker maken. Het water loopt ons al in de mond als we denken aan garnalen met knoflook, heel veel knoflook. Ben jij ook zo’n fan van garnalen met knoflook? Dan moet je deze pestogarnalen en champignons eens proberen.

Ingrediënten
1 eetlepel olijfolie
450 gram garnalen
Zout en peper
4 teentjes knoflook, geperst
150 gram champignons, in plakken gesneden
100 gram cherrytomaten, gehalveerd
4 eetlepels pesto
120 milliliter slagroom
50 gram Parmezaanse kaas
600 – 700 gram gekookte pasta of stokbrood (optioneel)

Hoe maak je de pestogarnalen?

Verhit de olijfolie in de koekenpan op een middelhoog vuur.
Voeg de garnalen toe en bak 1 minuut.
Doe de knoflook, champignons en tomaten in de pan en bak 2 minuten mee.
Roer de pesto erdoorheen.
Voeg de slagroom en Parmezaanse kaas toe en roer goed. Laat de saus 4 minuten op het vuur staan en klaar is Kees.
De saus is heel lekker door de pasta of eet de garnalen met stokbrood.
Geniet ervan!

Reacties