Smakelijk en simpel: deze verrukkelijke tonijn-macaronisalade

Een frisse salade is bij velen favoriet tijdens de warm weer. Echter raak je niet erg vol van sla, tomaat, olijven, wortels en misschien wat kaas. Een pastasalade is op zo’n moment ideaal. Wij hebben een heerlijk receptje voor zo’n dergelijke salade met tonijn!

Ingrediënten
3 grote, gekookte eieren
1 middelgrote rode paprika, fijn gesneden
halve rode ui, fijn gesneden
2 stengels selderij, fijn gesneden
2 eetlepels citroensap
snufje zout
220 gram macaroni
120 milliliter mayonaise
60 milliliter volle yoghurt
1 eetlepel mosterd
snuf peper
150 gram tonijn op water- of oliebasis, uitgelekt

Zo maak je het:

Doe de paprika, ui, selderij, citroensap en zout in een grote kom. Roer en laat de citroensap daarna 15 minuten goed in de groenten trekken.
Kook ondertussen de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta daarna af en laat de pasta schikken met oud water. Giet opnieuw af en laat de pasta afkoelen.
Voeg de pasta toe aan de kom met groenten.
Maak daarna de dressing door mayonaise, yoghurt, mosterd en zwarte peper met elkaar te vermengen.
Prak de eieren fijn en voeg de eieren en tonijn toe aan de saus. Roer opnieuw.
Schep de saus daarna bij de kom met pasta en groenten. Roer het goed. Proef daarna of de salade nog wat zout of peper nodig heeft.
De salade blijft ongeveer drie dagen goed in de koelkast. Haal de tonijn macaroni-salade dertig minuten voor serveren uit de koelkast zodat de salade iets meer op kamertemperatuur kan komen.

Reacties