SMULLEN: Op DEZE manier maak je thuis de perfecte sushirijst!

Sushi blijft nog steeds hartstikke ‘trending’. Regelmatig eten we sushi in de all you can eat restaurant of bestellen we het voor het gemak. Toch zie je ook steeds vaker dat veel mensen sushi thuis maken. Dit scheelt veel geld en het kan ook nog eens enorm gezellig zijn om dit bijvoorbeeld samen met je vriendinnen te doen. De verse vis is geen probleem, die kan je gewoon bij de vishandel aanschaffen, maar de rijst kan daarentegen wel een probleem zijn. Het kan namelijk al snel te droog worden, waardoor je de sushi verpest en dat is natuurlijk zonde!

sushi rijst

Chef Taichi Kitumara, van sushirestaurant Sushi Kappo Tamura in Seattle, legt uit in een video van Chef’s Steps hoe je thuis de beste sushirijst klaarmaakt. Wat zijn geheime truc is? Een waterkoker.

De rijst kook je dus in een rijstkoker die precies weet hoe lang de rijst nodig heeft om gaar te koken. De verhouding tussen rijst en water staat meestal ook aangegeven.

Wij hebben nog een paar andere tips van deze chef voor je opgesomd:

– Gebruik sushirijst met een korte korrel
– Was de rijst in koud water totdat het water helder is.
– Als je de rijst uit de rijstkoker haalt, verwijder dan de bodemlaag. Deze is droog.
– Laat de rijst 15 minuten in het water weken voordat je het kookt.
– Gebruik een plastic spatel om te roeren en maak deze nat zodat de rijst er niet aan plakt.
– Leg een vochtige doek over de rijst zodat het niet uitdroogt als je het niet meteen gebruikt.

Wij zijn benieuwd hoe je sushi is geworden. Laat je het ViralFood weten?

Bron: Chef’s Steps

Reacties