Veel last van pijn in je gewrichten? Met deze huismiddeltjes ben je daar snel vanaf!

Naarmate je ouder wordt is het kraakbeen in je gewrichten helaas niet meer zoals het vroeger was. Je hebt kraakbeen tussen je gewrichten zitten zodat je botten niet over elkaar heen schuren.

Het doet verschrikkelijk pijn als je kraakbeen in een slechte staat is. Hier hebben miljoenen mensen last van. Deze pijn in de gewrichten wordt ook wel artrose genoemd.

Er bestaat helaas geen wondermiddel om je versleten kraakbeen terug te krijgen. Maar natuurlijk zijn er wel allerlei dingen die je kunt doen om het weefsel rondom je gewrichten te versterken. Hiervoor heb je niet eens een speciaal recept nodig. Je kunt het weefsel versterken met ingrediënten die je zelf al in huis hebt.

Kurkuma
In Indiase curries wordt vaak kurkuma gebruikt. Dit is een gele stof die ontstekingen in de gewrichten verminderd.

Capsaïcine crème
Door de capsaïcine crème wordt de pijn vermindert. Dit komt doordat de crème de aanmaak van endorfine stimuleert. In het begin kan deze crème een beetje prikken, maar wanneer de crème eenmaal is ingewreven heb je geen last meer van pijn in de gewrichten.

Gember
Een goede ontstekingsremmer is gember. Dit komt het meest naar voren in een geconcentreerde hoeveelheid, maar een verse gemberthee per dag doet al wonderen.

Bekijk andere opties op de volgende pagina!

Glucosamine chondroïtine
In het menselijk kraakbeen vindt je de natuurlijke bestandsdelen chondroïtine en glucosamine. Deze kunnen je helpen om de slijtage van gewrichten te verminderen en het kan pijn verlichten. Je kunt glucosamine en chondroïtine kopen in de vorm van een pil.

Visolie
In omega-3 vetzuren zitten ontstekingsremmende eigenschappen. In visolie zijn deze omega-3 vetzuren het grootste bestandsdeel. Door deze vetzuren zal de pijn in gewrichten verzacht worden. Als je last hebt van artritis kun je visolie gebruiken om zo minder medicijnen te hoeven innemen.

Brandnetel
Je kunt brandnetel innemen door middel van een capsule of door brandnetel thee te drinken. Door de brandnetels wordt je bloed gezuiverd. Door elke dag 3 koppen brandnetelthee te drinken, of een capsule in te nemen, zal je geen last meer hebben van ontstekingen.

Wilgenschors
Wilgenschors is te koop bij biologische- en reformwinkels. Het werkt goed tegen pijn die veroorzaakt wordt door een ontsteking.

Problemen met je gewrichten horen helaas bij het ouder worden. Het is het beste om mobiel te blijven en om pijn te verminderen waar kan.

Ken jij mensen die last hebben van hun gewrichten? Deel dit artikel dan met ze op Facebook.

Reacties