Verspil geen tijd en energie meer door pasta in een kookpan te koken – er is een betere manier

Met pasta als een van de meest populaire maaltijden en een favoriet bij kinderen, vinden de meeste ouders dat ze minstens één keer per week in Italiaanse stijl moeten koken, als het niet meer is.

De meesten van ons zijn beperkt in de tijd en sommige pasta’s, met name spaghetti, lijken een eeuwigheid te duren om te bereiden.

Als je zoiemand als ik ben, betekent het vaak dat koken van pasta met haast ervoor zorgt dat het vochtig is en aan elkaar plakt. Het is niet de beste basis voor een maaltijd.

Maar onlangs vond ik deze master class-tip voor een snellere manier om pasta te koken met veel betere resultaten en het begint allemaal met een bakpan.

Ik moet altijd eeuwen wachten voordat het water aan de kook komt voordat ik de pasta erin gooi, maar deze nieuwe methode lost deze fase volledig op.

Bespaart water, tijd en energie

Als je de kookpan met een bakpan vervangt en niet wacht tot het water kookt, kun je zowel water als tijd besparen.

Wat ik uit de onderstaande video heb geleerd, is dat kokend water ervoor kan zorgen dat de pasta aan elkaar plakt, dus door de spaghetti direct in koud water te gooien, kun je dit voorkomen.

Je hebt zelfs een klein beetje pasta water over waarmee je sauzen kunt verdikken. Ik zou echt willen dat ik dit eerder had geweten.

Ik kan niet wachten om het uit te proberen! Deel dit alsjeblieft met al je vrienden die van pasta houden en hou van tijdbesparende kooktips.

Reacties