Wie kent de Groningse eierbal al? Dit makkelijke snack recept is hemels!

Deze eierbal kun je frituren of in de Airfyer bereiden
Alle Noordelingen zijn al bekend met deze lekkere snack: eierballen. Vaak worden ze non-stop uit de snackmuren getrokken. Maar wat is nu precies een eierbal? En hoe kun je deze gemakkelijk thuis maken? Op deze vragen hebben wij nu het antwoord.

Ken jij de Groningse eierballen al? Binnen een paar minuten zijn ze al klaar in de Airfryer of frituurpan. Wat je daarna moet doen? Heerlijk genieten van deze echte Hollandse snack!

Ingrediënten: (voor 5 eierballen)
400 gram rundvleesragout
2 theelepels gedroogde of verse peterselie
1 theelepel Provençaalse kruiden
2 theelepels kerriepoeder
een halve theelepel paprikapoeder
200 gram (kristal)bloem
4 eieren, hardgekookt
1 ei, geklutst
200 gram paneermeel
huishoudfolie

Hoe maak je deze lekkernij? Bekijk de volgende pagina voor instructies!


De bereidingswijze:

Kook de eieren totdat ze hardgekookt zijn. Pel de eieren en leg aan de kant.
Verwarm ondertussen in een steelpan de rundvleesragout met de peterselie, Provençaalse kruiden, kerriepoeder en paprikapoeder.
Zet de ragout op laag vuur en voeg beetje bij beetje al roerend de bloem toe totdat er een deegachtige substantie ontstaat. Haal vervolgens de ragout van het vuur en laat het goed afkoelen.
Scheur voor elke eierbal een stuk huishoudfolie af. Smeer op elk stukje folie een laag rundvleesragout uit. Leg het hardgekookte ei in het midden, pak de folie beet en trek dit over het ei heen, zodat er een egale laag ragout over het ei ontstaat.
Zet 3 verschillende bakjes klaar met het paneermeel, de bloem en het geklutste ei.
Verwijder de folie en haal de eierbal met ragout door de bloem, het geklutste ei en de paneermeel.
Herhaal deze drie stappen totdat er een gepaneerde, egale laag om het ei is gevormd.
Frituur: bak de eierballen in de frituur op 180 graden, 5 à 6 minuten.
Airfryer: zet de Airfryer op 180 graden en bak ze hier 6 à 7 minuten in.

Reacties