Wie kent het Oud-Hollandse poffert recept nog? Dit is de allerlekkerste Groningse variant!

Groningen heeft heel erg veel te bieden. Het is een prachtige provincie met een geweldig eigen recept: de Groningse Poffert. Ken je dit recept nog? Het brood-achtige boerengerecht werd gegeten als hoofdgerecht maar kan ook als toetje genuttigd worden. Heerlijk voor een speciaal avondje in het weekend bijvoorbeeld. Zin om het zelf te maken? Het echte recept staat hieronder!

Benodigdheden:
500 gr zelfrijzend bakmeel
500 ml melk
3 eieren
zout
rozijnen, krenten, stukjes appel
boter, gesmolten om eroverheen te gieten en om in te vetten
eventueel paneermeel

Hoe maak je deze lekkernij?
Wel de krenten en rozijnen in een bakje water.
Vet de poffertpan of de tulbandvorm in met wat boter en strooi er eventueel wat paneermeel in.
Meng het zelfrijzend balmeer, de melk, de eieren en het zout door elkaar in een mixer met deeghaken. Doe dit in 3 minuten op de hoogste stand.
Giet het beslag in de poffertpan of tulbandvorm.
Verwarm water in een grote pan tot het kookt.
Zet de poffertpan of de tulbandvorm in de pan en zorg dat het water tot twee vingers onder de deksel komt.
Zet het vuur laag en laat de poffert in 2 uur gaar worden.
Prik er na 2 uur met een saté-prikker in om te zien of hij gaar is. Als de saté-prikker er schoon uit komt dan is de poffert klaar.

Reacties