Wij koken rijst al heel ons leven verkeerd! Waarom wisten wij dit niet eerder?

Rijst is een maaltijd die veel van ons regelmatig zullen eten, het is lekker en bovendien gezond. Maar wij koken allemaal onze rijst op een verkeerde manier, dit kan veel makkelijker en beter!

De meeste mensen zullen een pan water laten koken, hierna zullen ze de rijst pas toevoegen. Maar als je de perfecte rijst wilt maken, moet je dit op een andere manier doen! Lees hieronder verder wat je moet doen.

1.Als voorbeeld nemen we een rijstmaaltijd voor 2 personen. Voeg als eerste één kopje rijst toe in een pan.
2. Was de rijst eerst goed om polysachariden te verwijderen. Dit zijn koolhydraten en zitten in de rijst, maar dit is een veel gebruikt verdikkingsmiddel. Als je dit verwijdert, is de rijst gezonder. Voeg wat water toe aan het pannetje en begin rustig tot roeren met je handig, totdat het water wat troebel wordt.

Lees op de volgende pagina hoe dit verder in z’n werk gaat!

Reacties