Wist jij al dat DIT gebeurt als je zout in de koffie doet? Handig om te lezen!

Zout is er niet alleen maar voor om extra smaak aan het eten te geven, het heeft meerdere functies. Zout kan namelijk voor veel dingen worden gebruikt, wij hebben wat tips op een rijtje gezet voor jou:

Meer leven in de groenten

Wanneer je bijvoorbeeld bonen kookt in water zonder zout, raken ze vaak hun kleur kwijt. Dit komt omdat ongezout water de stof chlorofyl afbreekt in de groenten. Alles wat je hoeft te doen is één theelepel zout in de pan te gooien om de felle kleuren te behouden. Voor de beste smaak gooi je per liter ongeveer 2 theelepels zout in de pan.

Betere koffie

Wist jij al dat zout bitterheid vermindert? Veel mensen proberen de bitterheid van koffie tegen te gaan door suiker of melk in hun koffie te doen, maar één snufje zout is echter al voldoende. Wil je het dan nóg zoeter kan je er altijd nog suiker bij doen, je zal het zout dan ook zeker niet meer proeven.


Roerei-kruiden

Waarschijnlijk deed je achteraf al zout in je roerei, maar je kan dit veel beter net voor het roeren in de pan doen. De eieren worden namelijk luchtiger van zout. Er hoeft maar ¼ theelepel bij, zorg ook dat je niet te veel zout gebruikt want dan zullen je eieren droog en hard worden.

In het filmpje hieronder zie je tips van een chef voor het gebruik van zout.

Dit zijn een aantal andere dingen waar je zout ook voor kan gebruiken:
Vieze geuren tegengaan op je snijplank.
Pel je eieren makkelijker af door een snufje zout in het water te gooien tijdens het koken.
Verwijder roest vlekken met behulp van zout.
Verwijder dooie huidcellen van je voeten met zout.
Heb jij nog een tip die wij toe kunnen voegen aan dit lijstje? Schrijf het hieronder in de reactie en DEEL dit zodat je vrienden dit ook weten!

Reacties