Zet jij wijnglazen altijd op z’n kop? Om DEZE reden kun je dat beter niet doen!

Vind jij het ook zo heerlijk om een wijntje te doe in het weekend of een glaasje te nemen bij het avondeten? Als wijnliefhebber heb je dan waarschijnlijk nog best veel wijnglazen in huis. Grote kans dat je deze glazen op z’n kop hebt staan in de kast. Toch kun je dit beter niet doen!

Door de wijnglazen ondersteboven in de kast te plaatsen, krijg je geen stof erin. Dat is natuurlijk heel handig, maar toch kun je ze de volgende keer beter met de steel naar beneden opbergen.

De rand van een wijnglas is het zwakste onderdeel van het glas. Het glas is zo fragiel, dat het makkelijk kan breken. Door je glas op z’n kop in de kast te zetten, is de kans nog groter op breuken en splinters. Ook voorkom je zo muffe luchtjes. Glazen kunnen soms weleens naar natte hond ruiken. Als je een glas ondersteboven zet, blijft die lucht in het glas hangen en wordt het alleen maar erger. De smaak van de wijn wordt er daarmee ook niet beter van.

De beste manier is om je wijnglazen op te hangen, wat je vaak ook in veel restaurants en bars ziet. Als je niet zo’n rek hebt, kun je de glazen beter met de steel naar beneden plaatsen en voordat je ze gebruikt, even omspoelen om geen stof erin te krijgen.

Reacties