Zo kom je van die aanslag op je Tupperware bakjes af!

Een van de handigste uitvindingen vinden wij nog steeds wel de Tupperware bakjes. Als je in de ochtend al je gezonde eten voor de hele dag maakt, dan kan dit makkelijk mee naar je werk op school in de Tupperware bakjes. Wist je dat de bakjes al heel lang bestaan? Tupperware werd bedacht in 1956 door Earl Tupper. De verkoopstrategie met de ‘Tupperwareparty’ waarbij een verkoper de plastic bakjes bij een groepje vriendinnen showde, ken je vast ook nog wel. Misschien ben je zelfs wel eens naar zo’n Tuppperwareparty geweest!?

tupperw

Door de bakjes blijft alles lekker vers als je eten wilt meenemen en wanneer je restjes eten over hebt, kun je dit door de Tupperware bakjes makkelijk in je koelkast of vriezer te bewaren, zodat je niet hoeft weg te gooien. Eigenlijk allemaal maar voordelen toch? Dit lijkt bijna wel zo, maar toch is het nog een gedoe om de bakjes goed schoon te krijgen. Er blijft vaak zo’n vettig gekleurd aanslag laagje in je bakje over, zelfs als je goed geschrobd hebt tijdens het afwassen. De bakjes weggooien is hartstikke zonde en zeker niet nodig. Wij hebben namelijk een tip voor jou waarbij je de aanslag op een gemakkelijke manier verdwijnt.

Het enige wat je ervoor nodig hebt is een citroentje. Snijd een citroen doormidden en knijp deze uit boven je Tupperware-bakje totdat er in een laagje citroensap in je bakje ontstaat. Schud er daarna goed mee en zet het bakje ondersteboven in de zon voor ongeveer 3 uurtjes. Hierna zal je zien dat de aanslag verdwenen is en de bakjes er weer als nieuw uitzien!

Reacties