Zo maak je snel een heerlijke, romige aardappel-preisoep

Nederland ligt onder een witte deken en wat is er dan lekkerder dan een goede, hete soep verorberen? Een lekkere snert is geen overbodige luxe, maar het duurt wel even voordat deze soep klaar is. Zin in een vullende soep die je binnen een half uur op tafel zet? Dan is deze romige aardappel-preisoep wat voor jou!

Wat heb je nodig voor 2 รก 3 personen?

4 middelgrote aardappelen, geschild en in blokjes gesneden
5 middelgrote preien, in ringen gesneden
1 liter kokend water
1 eetlepel kerriepoeder
2 bouillonblokjes
1 theelepel mosterd
100 milliliter slagroom
100 gram geraspte kaas
snuf peper
zonnebloemolie
Wat moet je doen?

Schenk een flinke scheut zonnebloemolie in een grote pan en voeg de aardappelen, prei en kerrie toe. Laat dit voor 3 minuten op een laag vuur staan. Roer af en toe door.
Schenk het water in de pan en voeg de bouillonblokjes toe.
Roer het geheel door en laat het daarna 15 minuten op het vuur staan.
Schep met een soeplepel wat prei en aardappelen uit de pan. Pureer de rest met een staafmixer.
Voeg de prei en aardappelen weer toe aan de soep en schenk de slagroom er ook bij.
Voeg de mosterd en peper naar smaak toe en roer de geraspte kaas erdoor.
Laat de soep nog 2 minuten op een laag vuur staan voor deze wordt geserveerd, roer af en toe.
Serveer de aardappel-preisoep met wat stokbrood.
Geniet ervan!
Variatietip: geen kaasfan? Vervang de kaas door wat gebakken spekjes.

Reacties