Zo schil je mandarijnen zonder je handen vies te maken! (VIDEO)

Hmm, mandarijnen! Ze zijn het hele jaar verkrijgbaar en smaken overheerlijk. De lekkere citrusvruchten zitten bomvol vitamine C en zijn dan ook een graag geziene gast in de fruitschaal. Je houdt er alleen wel hele vieze vingers aan over die dagen na het eten van een mandarijn nog naar de vrucht ruiken.

Je hebt waarschijnlijk nooit geweten dat je een mandarijn ook kunt pellen zonder je vingers vies te maken.

Mandarijnen

De mandarijn komt van oorsprong uit China maar worden voornamelijk uit Spanje, Marokko en Mexico gehaald. De citrusvrucht is het hele jaar door verkrijgbaar maar smaakt het allerlekkerste gedurende de maanden november tot en met februari. De citrusvrucht is hartstikke gezond vanwege de grote hoeveelheid vitamine C en is al met al een hele populaire vrucht in ons land. Wist je dat de gemiddelde Nederlander zo’n vier kilo mandarijnen per jaar eet?

Zonder handen

Het fruit kan echter voor aardig wat geknoei zorgen wanneer je het wilt pellen met je vingers. Gelukkig bestaat er een heel handig trucje waarmee je een mandarijn kunt eten zónder je handen vies te maken. Snijd met een scherp mes zowel de onder- als de bovenkant van de mandarijn af en maak in het midden een inkeping. Rol vervolgens de mandarijn uit en eet de partjes op. Simpel! Snap je deze uitleg niet? Dan maakt het onderstaande filmpje van Albert Heijn een heleboel duidelijk.

Reacties